FORGOT YOUR DETAILS?

Budapest

New Year's Eve Hungary

Budapest Szilveszter

Ezért Szilveszterezz Budapesten

A Szilveszter egy igazán furcsa időpont: sokan számot vetnek az elmúlt évről, mérlegelnek, hogy mi volt eredményes, mit kellett volna másképp csinálni. A nagy töprengések helyett szerencsésebb inkább az év utolsó napján is jól érezni magunkat, valami olyan programot szervezni, mely maradandó lesz, s így biztosan emlékezetes évet zárunk és lendületesen kezdjük a követketőt.

Budapest egyre népszerűbb év végi desztináció, sokan döntenek a téli, karácsony utáni kirándulásnál, ami remek ötlet, hiszen ünnepi fényeiben a legimpozánsabb a város. Pláne, ha havazással is meglep minket az időjárás. A Gellért hegy lágy ívei, a Margit-sziget és az Andrássy út is szuper hangulattal bír havasan, sült gesztenye illatban.

A téli sötétebb délutánokon még jobban eshet a termálfürdőzés, vagy egy-egy kuckós kávézó/teázó meglátogatása, s ne feledkezzünk meg a forralt borról és az egyre kiválóbb bárok téli italválasztékáról sem.

A város szilveszteri partyjait szinte lehetetlen megszámolni, hiszen a népszerű klubbok, buliszervezők nagyszabású óévbúcsúztató „bálokat” tartanak, s még a legkisebb kocsmába is beköltözik az ünnepi atmoszféra. Nincs olyan hely, ahol ne lennének italakciók, óriási pezsgőzések, éjfél utáni feledhetetlen bulik szerpentinnel és színes fóliákkal bevont trombitákkal.

A legtöbb buli miatt jobb előre tervezni, hiszen sok olyat találunk, mely belépője fogyasztással együtt értendő: fix összegért kapjuk meg a szilveszteri csomagot. Ebben legtöbbször benne foglaltatik bizonyos fogyasztás (all you can drink, vagy adott mennyiségű pezsgő, long drink, valamint vacsora, vagy éjfél utáni snack), a zenei program, általában nívós hazai és külföldi fellépőkkel.

Mivel sokak kész népvándorlásként élik meg a szilvesztereket, okosabb a baráti társaságoknak egy adott program mellett dönteni és ott tölteni az éjszakát, a céltalan, vagy nagyon is sok állomásos kóborgás helyett.

Sőt, Budapest állandó pezsgése még számos január elsejére szervezett programmal is kecsegtet. Brunchok, after partyk hívogatják a megfáradt, vagy éppen további bulira éhes arcokat.


 

Szilveszteri know-how, avagy mit kezdj magaddal az év utolsó napján?

A Szilveszteri nagy bulikeresés és veszekedésbe hajló baráti csevejek elkerülésének érdekében mutatunk néhány alternatívát, hogy szerintünk melyek azok a programok, amikkel garantáltan emlékezetesen telik majd az év utolsó/első napja. Hogy ezeket kombináljátok, vagy egyet-egyet választotok csak belőlük, rátok bízzuk.

1. Sétahajókázás a Dunán
Az ünnepi főváros mindig békét sugároz és ugyanúgy lelassul, mint ahogy lakói is, az év végére. Nincs sietség, felesleges kapkodás, a karácsony már sikeresen le lett rendezve. Miért ne mennél sétahajókázni egyet a Dunán? A legszuperebb, ha a 16:00 órás időszakot választod, így még nappal és már esti fényeiben is megcsodálhatod a várost. Vagy, ha éjfélkor egy hajón koccintasz szeretteiddel.

2. Utcabál 
Világszerte kedvelt szilveszteri program az utcabálozás: jól beöltözve, termoszokkal és pezsgőkkel felszerelve megtalálni a város legpörgősebb pontját, ahol ingyen, rengeteg emberrel együtt sikítva köszönthetitek az új évet. A legkedveltebb belvárosi helyszín még mindig a Vörösmarty tér, de biztosak vagyunk benne, hogy a Bazilikánál és a megújult Nyugati téren is nagy lesz az ünnepség.

3. A város legnagyobb bulija : New Year’s Eve Hungary 2017

A budapesti bulinegyed legnagyobb klub szilvesztere a VAM Design Center-ben lesz, ahol a PLAYBOY Endless Night Szilvesztere kerül megrendezésre. Bulizz Te is a legnagyobb buliban. Jegyek kedvezményesen hamarosan kaphatóak a NewyearsEveHungary.com oldalán!

Minden évnek megvan a legnagyobb szilveszteri bulija, s ahogy tavaly a Playboy King & Queen New Year’s Eve Hungary vitte a prímet, így ez idén is így lesz. A Helyszín a bulinegyed legjobb adottságokkal rendelkező rendezvénykomplexuma a  VAM DESIGN CENTER - házigazda pedig Nia Even lesz, így nem csak az aktuálisan legmenőbb trackeknek örülhetünk majd, hanem a gyönyörű ex-Playmate-nek is, akik nagyon jó ízléssel nyúl majd a zenékhez.  Rendezvényre természetesen exkluzívabb csomagokat is igényelhetünk, kisebb és maximum 15 fős társaságoknak. A csodaszép panoráma, a remek zenék és a fiatal, igényes társaság pedig adott! Utolsó éjjel, első hajnal, ünnepeljük együtt a PLAYBOY Endless Night Partyn!

 

4. Kulináris & Swing Szilveszter


Ha a hasatokra és ízlelőbimbóitokra fókuszálnátok, házibulik és giga rendezvények helyett vonuljatok el egy menő étterembe és egyetek végig egy degusztációs menüt majd táncoljatok hajnalig! Így a legfinomabb falatokkal búcsúzhattok 2017-től és üdvözölhetitek a 2018 -as évet.

 

5. Koncert, hangverseny, színház
Hagyományosnak mondhatóak a szilveszteri hangversenyek, koncertek, színházi előadások is. Szuper dolog egybekapcsolni a kultúrát és a szórakozást, ráadásul a programok általában éjfél előtt vége van, vagyis a koccintást akár egy újabb helyszínen is megejthetjük.

Tipp:
A Zeneakadémián szilveszter estéjén Presser Gábor, az Amandina együttessel és Rúzsa Magdival kiegészülve ad hangversenyt.

Igazán elegáns óévbúcsúztatás:

http://zeneakademia.hu/hu/mas/-/program/az-amadinda-egyuttes-es-presser-gabor-szilveszteri-hangversenye-20161231-2245

20 éve együtt Jövőre Veled Itt! - Szilveszteri gálaesttel készül az Operett Színház . Szilveszteri előadás után álló fogadás és zene és tánc hajnalig.

http://www.operett.hu/musor/20-eve-egyutt-jovore-veled-itt-szilveszteri-galaesttel/204/6910/12

6. Alternatív szilveszter
Egyáltalán nem muszáj tradícióknak hódolni. Vagyis, ha valami unortodox módon ünnepelnétek a szilvesztert, azzal sincs baj. Rendezzetek egész estés filmes bulit, előtte megszavazott filmekkel, vacsoracsatát otthon, vagy hirdessetek versenyt: éjfélkor találkoztok a kijelölt helyen, együtt koccintotok, de aki 20:00-00:00-ig a legtöbb helyen megfordul (és ezt fotóval bizonyítja) az lesz a bulibáró és a többiek finanszírozzák az este további részét.

7. Gyógyfürdőzés
Buli előtt nagyon jól tud jönni a pihentető úszkálás, gyógyfürdőzés. Nézzetek ki egy szimpatikus budapesti fürdőt és töltsetek el pár órát az élménymedencékben, szaunával kiegészítve. Energikusabban indul az este!

Tipp:
A Dandár, Széchenyi, Gellért, Rudas, Lukács és a Dagály fürdő 06:00- 18.00 óráig várja a fürdőzöket december utolsó napján. Mi különösen a Rudast ajánljuk, panorámás tetőteraszával.

http://www.rudasfurdo.hu/aktualis/karacsonyi-es-ujevi-nyitva-tartas

8. Sport
A testmozgást az ünnepek alatt sem szabad elhanyagolni, ráadásul a sok sok vendégség és főzés miatt ügyelni kell rá, hogy ne lankadjon az egész éves lelkesedés. December 31-én a legtöbb edzőterem nyitva van és várja azokat, akik nem lustálkodnak, még az év utolsó napján sem. Az esti mulatság is jobban fog esni annak tudatában, hogy voltunk edzeni.

Tipp:
A Life1 Wellness hálózat mindkét budapesti komplexuma (Corvin és Nyugati) nyitva lesz szilveszter napján.

http://life1.hu/home/

Az Aquaworld Budapest Resort különleges programmal észül azoknak, akik a koktélruhát bikinire cserélnék december utolsó napján.

Ünnepi vacsora, látványos előadások, koncertek, szauna szeánszok és fürdőruhás buli várja az érdeklődőket.

http://www.aquaworldresort.hu/hu/hotel/csomagajanlatok/szilveszter_buek_budapest_aquaworld

9. A komfortzónán kívül
Válasszatok egy olyan programot, amit még sosem csináltatok. Nemhogy az évben, hanem egyáltalán, sosem. Például fussatok egy Margitsziget kört, ismerkedjetek meg spontán egy teljesen idegennel a buliban és beszélgessetek egy sorsfordítót, menjetek el jósnőhöz, különleges masszázsra, vagy szépségkezelésre. Egy a lényeg, valami olyat válasszatok, amit még sosem próbáltatok.

10. A jó öreg kabaré
Vicces, vagy sem, sokan szeretik az olyan szilvesztereket, amik semmiben sem különböznek egy átlagos naptól, csupán annyi a különlegesség, hogy behűtenek egy pezsgőt éjfélre. Mehet a tévében a Gálvölgyi show, standup comedy, kabaré, vagy ünnepi South Park. A tévézős verzió kicsit megcsűrt változatához több alkohol kell, de szintén szórakoztató lehet: tegyetek mikulás sapkát a tévé sarkára, s ahányszor valaki „felveszi”, koccintsatok. Óvatosan, a tévés arcok azt akarják majd, hogy hamar becsípjetek!

TOP